Stor vinst

Stor vinst till handlarna

- Regeringens förslag ratas

Regeringen hade i ett utlåtande planer på att reducera konsumtionen av tobak. Detta genom att införa förbud mot exponering och självbetjäning av snus i butikerna. Glädjande för branschen fick förslaget nej i riksdagen.

”Så länge varorna är tillåtna på marknaden måste konsumenterna kunna gå in i en butik och själva välja den snusdosa som de vill köpa, säger näringsutskottets ordförande Lars Hjälmered till Ica Nyheter”.

Framförallt mindre butiker, varav många ute på landsbygden skulle ha drabbats hårt av förbudet, kostnaden för detaljisterna skulle bli för hög. Handlarna tycker att det är bra att politikerna agerar klokt och säger nej till propositionen. Det skulle kosta alldeles för mycket pengar att bygga om och ha extra personal i butikerna.

Handlarnas oro

Oron för förbud mot exponering och självbetjäning hos dagligvarubutikerna har bland annat varit kostsamma investeringar, ökad arbetsbelastning och minskad försäljning.
Att idag kunna ha självbetjäning i förbutiken är en bra lösning både för kunden och butiken, och eliminerar risken för stöld.

(Källa: Ica nyheter 14 december 2018)

Frepart är leverantör till de stora aktörerna

Vi har under många år haft ett gott samarbete med flera av de större aktörerna inom snusindustrin, tagit fram lösningar och skräddarsytt produkter åt våra kunder efter deras behov. Unika produkter som eliminerar stöld och bidrar till ökad försäljning vilket gynnar både leverantörer och de enskilda butikerna oavsett storlek och läge.