Skydda din verksamhets mest stöldbegärliga varor

Att skydda din butik mot stölder är svårt. Medvetenhet och utbildning av personalen är betydande framgångsfaktorer, men det räcker inte. Investeringar i stöldskyddsutrustning är också nödvändiga.

Livsmedelsbutiker och stormarknader har det högsta svinnet

Alla återförsäljare måste hantera lagerförluster och minskade intäkter på grund av svinn. Stormarknader och livsmedelsbutiker är de som har den högsta andelen svinn. Snatteri och personalstölder står för hela 77% av de totala lagerförlusterna världen över… c:a 25% av snattarna är barn. Charkuterier, delikatessostar och hälsoprodukter finns representerade i toppen av de mest stulna varorna i kategorin mat och dryck. Men varje butik har också små och sk. premiumvaror i sitt produktutbud som snattare gärna lägger vantarna på.

 

Icke-professionella snattare väljer smink, kondomer och graviditetstester

Medan det finns professionella brottslingar som stjäl och säljer varor på den svarta marknaden, har vanliga människor – inklusive ungdomar, affärsmän, ensamstående och till och med mor- och farföräldrar – också snattat. Det sägs att 90% av oss har snattat åtminstone en gång i våra liv. De icke-professionella snattarna stjäl oftast mindre produkter som smink eller godis. Andra saker som graviditetstest och kondomer blir stulna eftersom människor generellt är generade över att köpa denna typ av varor.

Den ”svarta marknaden” vill ha rakvårdsprodukter, receptfria läkemedel och tobak

Snatteri är en mycket större ”affärsverksamhet” än du kanske tror, ​​med många snattare som säljer ”dina” produkter vidare, till andra mindre nogräknade företag, som sedan säljer dessa till rabatterade priser. Organiserade ligor letar efter produkter som är små, rimligen kostsamma och som kan säljas med en bra marginal.

De mest stulna föremålen är små produkter som t.ex. rakvårdsprodukter, tobak, receptfria läkemedel, batterier och sminkprodukter som är lätta att dölja. Rakhyvlar och rakblad har varit den mest stulna produktkategori världen över i många år – särskilt varumärkesvarianterna.

Smarta displaylösningar skyddar dina produkter

Massiva förluster på grund av snatterier av dyra varor tvingar många butiker att ta bort dem från sina hyllor och i värsta fall sluta saluföra dom. Men istället för att sluta sälja dom finns smarta lösningar på marknaden.

Att sälja denna typ av produkter via smarta displaysystem och i anslutning till kassalinjen ger ofta ett riktigt bra skydd mot snatterier.